Ίχνος Πλοήγησης

Tα 7 Κλειδιά του Δράκου

Στη Μαγική Κοιλάδα, ο γέρος Μάγος έχει φυλακιστεί από το ξόρκι του Δράκου. Το Βιβλίο της Γνώσης είναι κλειστό και κλειδωμένο, και τα 7 κλειδιά που θα το ανοίξουν ανήκουν πια στο τέρας. Ο νεαρός μαθητευόμενος ψάχνει απεγνωσμένα έναν ήρωα που θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δοκιμασίες του Δράκου, να ανακτήσει τα 7 κλειδιά, να ανοίξει το βιβλίο και να απελευθερώσει τον γέρο Μάγο. Μπορείς να τον βοηθήσεις;

- Αρχείο εγκατάστασης (exe, 226MB)

Κωδικοί: Για να προμηθευτείτε κωδικούς πρόσβασης, επικοινωνείστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. . Είναι υποχρεωτικό να δηλώσετε τη γλώσσα (Αλβανική ή Ρωσική) που σας ενδιαφέρει.

Βοηθήματα:

- Εγχειρίδιο για τον Διδάσκοντα (ppt, 1.1MB)

- Εγχειρίδιο για τον Διαχειριστή (ppt, 2MB)

- Εκτενές εγχειρίδιο για τον Χρήστη (in English, pdf, 152KB)


Πνευματικά δικαιώματα και παραπομπή: Η παραπομπή στο ΗΜΠ «Τα 7 Κλειδιά του Δράκου» και στο περιεχόμενό του πρέπει να γίνεται ως εξής:


Ρεβυθιάδου, Α., Β. Κούρτη-Καζούλλη, Α. Ρόντου-Γκόρου, Τ. Ζουράβλεβα, Ι. Σπαντιδάκης, Μ. Σουκαλοπούλου, Κ. Κωνσταντουδάκης, Χ. Ζάρρας, & Ν. Πελεσόγλου & Α. Νικολαΐδης. 2013. Tα 7 Κλειδιά του Δράκου. Ηλεκτρονικό Μαθησιακό Περιβάλλον για τη διδασκαλία της Αλβανικής και της Ρωσικής ως μητρικών γλωσσών. Πρόγραμμα Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2007-2013). (λογισμικό, συλλογικό έργο, URL: http://www.diapolis.auth.gr/index.php/2013-10-17-09-02-51/7-keys-of-dragon)


Απαγορεύεται η αντιγραφή του λογισμικού και των γραφικών του ΗΜΠ “Τα 7 Κλειδιά του Δράκου”, όπως επίσης και η συστηματική αποθήκευση, διανομή ή εκτύπωση ολόκληρου του περιεχομένου του χωρίς να γίνεται παραπομπή στους συντελεστές του σύμφωνα με τον τρόπο που υποδεικνύεται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι η χρήση τόσο του λογισμικού όσο και του περιεχομένου του επιτρέπεται μόνο σε χρήστες για τις προσωπικές εκπαιδευτικές, διδακτικές ή ερευνητικές τους ανάγκες και μόνο. Οποιαδήποτε παραβίαση των παραπάνω όρων ή άλλη μορφή κατάχρησης των Υπηρεσιών αυτών θα σημάνει σοβαρότατες κυρώσεις για τους χρήστες και το Ιδρυμα ή φορέα στον οποίο ανήκουν.


Περισσότερες πληροφορίες για το σχεδιασμό του ΗΜΠ «Τα 7 Κλειδιά του Δράκου» μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα άρθρα/παρουσιάσεις:


Ρεβυθιάδου, Α., Β. Κούρτη-Καζούλλη, Α. Ρόντου-Γκόρου, Τ. Ζουράβλεβα, Ι. Σπαντιδάκης, Μ. Σουκαλοπούλου, Κ. Κωνσταντουδάκης, Χ. Ζάρρας, & Ν. Πελεσόγλου & Α. Νικολαΐδης. 2014. Τα 7 κλειδιά του Δράκου: Ένα ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον για την Αλβανική και τη Ρωσική ως γλώσσες κληρονομιάς. Στο Ε. Καραντζόλα, Γ. Κοτζόγλου, Μ.
 Γεωργαλλίδου, Ι. Γαλαντόμος, Ε. Βλάχου, Κ. Νικολού, Β. 
Καζούλλη, Χ. Παπαδοπούλου, Πρακτικά του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γλωσσολογίας. Ρόδος. (pdf, 971KB)


Revithiadou, Anthi. 2013. Constructing material for teaching heritage languages within the Program “Education of Foreign and Repatriate students”. Paper presented at the Colloquium Count me in: Inclusive practices in formal and non-formal education and training, 7-11 October 2013, Edessa & Thessaloniki. (pdf, 3.8MB)


Revithiadou, Α., V. Kourtis-Kazoullis, M. Soukalopoulou, K. Konstantoudakis, Ch. Zarras & N. Pelesoglou. 2014. The 7 Keys of the Dragon: An e-learning game-like environment for Albanian and Russian. Paper presented at EUROCALL 2014, 20-23 August, Groningen. (pdf, 4.2MB)