Νέα

Πρακτικό αξιολόγησης προτάσεων & επιλογής συνεργατών στο πλαίσιο του Έργου "Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών - Δράση 3 (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)"

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρακτικό αξιολόγησης προτάσεων & επιλογής συνεργατών (θεατρολόγων) στο πλαίσιο του Έργου "Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών - Δράση 3 (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)", για τη δημιουργία μητρώου συνεργατών με εκτελούμενο έργο την υλοποίηση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης, σε σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο Έργο.

Συνημμένο αρχείοΗ Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και τα Επακόλουθα για τους Μαθητές στη Σημερινή Πολυπολιτισμική Κοινωνία


Η Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και τα Επακόλουθα για τους Μαθητές στη Σημερινή Πολυπολιτισμική Κοινωνία

Αφίσα (αρχείο pdf)

Πρόσκληση (αρχείο pdf)


Εβδομάδα Εκπαιδευτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: "Δε φοβάμαι στο σχολείο"


Εβδομάδα Εκπαιδευτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: "Δε φοβάμαι στο σχολείο"


(η αφίσα σε αρχείο pdf)

Δελτίο τύπου (αρχείο pdf)

Πρόσκληση (αρχείο pdf)

Πρόγραμμα (αρχείο pdf)

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Διαπολιτισμική Επικοινωνία και σχολικός εκφοβισμός στο πολύχρωμο σχολείο» (28/9/2011).


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση αλλοδαπών & παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DAPHNE III με τίτλο «Active and socially constructive methodology to fight against sexual, homophobic and ethnic bullying in schools – MABE» τα οποία υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γιώργο Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Διαπολιτισμική Επικοινωνία και σχολικός εκφοβισμός στο πολύχρωμο σχολείο» το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011, 9:30 π.μ., στην Aίθουσα Tελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων». Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος Daphne III. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε χώρες του εξωτερικού και σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό καθώς και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η ημερίδα αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

(Η αφίσα σε αρχείο pdf)

(Η πρόσκληση σε αρχείo pdf)

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Τοπική Ιστορία: Τα Ιωάννινα πατρίδα πολλών λαών - πολιτισμών - θρησκειών» (6/6/2011)

Σας προσκαλούμε στην Επιστημονική-Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Τοπική Ιστορία: Τα Ιωάννινα πατρίδα πολλών λαών - πολιτισμών - θρησκειών» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 6/6/2011 και ώρα 19:30 μ.μ. Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου». Η ημερίδα αυτή τελεί υπό την αιγίδα του
Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Η Διαπολιτισμική Επικοινωνία στο Σχολικό Περιβάλλον»  (13-05-11)

Την Παρασκευή 13/5/2011 και ώρα 8:10 π.μ θα πραγματοποιηθεί Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Η Διαπολιτισμική Επικοινωνία στο Σχολικό Περιβάλλον» στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου»

Ενημερωτική Συνάντηση μαθητών σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης στις 14 και 15/4/2011

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Εκπαίδευση αλλοδαπών & παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου», το οποίο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νικολάου Γεώργιο και του «Connecting Classrooms» που αφορά στην αδελφοποίηση σχολείων της Ελλάδας με σχολεία της Ευρώπης και υλοποιείται με ευθύνη του Βρετανικού Συμβουλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση μαθητών σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν και στα δύο προγράμματα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Τ.Δ.Ε. (2ος όροφος) του Παν/μίου Ιωαννίνων στις 14 και 15/4/2011. Η συνάντηση έχει ως στόχο την προώθηση των δραστηριοτήτων των δύο προγραμμάτων.

Έναρξη Πέμπτη 14/4 και ώρα 12:00 π.μ.

Λήξη Σάββατο 16/4 και ώρα 11:30 π.μ.