Ο πρώτος άνθρωπος

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε τα κενά. Μετά πάτα "Έλεγχος" για να ελέγξεις τις απαντήσεις σου. Αν δυσκολεύεσαι, χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια", που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας, για να εμφανιστεί ένα γράμμα από τη λέξη που πρέπει να συμπληρώσεις στο κενό. Μπορείς επίσης να κάνεις κλικ στο κουμπί "Συμβουλή", που βρίσκεται δίπλα από το κάθε κενό, για να πάρεις κάποια βοηθητική πληροφορία (εδώ το ρήμα που χρειάζεσαι, στο α΄ενικό του ενεστώτα). Να ξέρεις ότι κάθε φορά που ζητάς "Βοήθεια" ή "Συμβουλή", χάνεις πόντους! Όταν δίνεις τη σωστή απάντηση, αν πατήσεις "Ελεγχος" η λέξη ενσωματώνεται στο κείμενο και το κενό εξαφανίζεται. Αν μια απάντησή σου είναι λάθος, το κενό δε φεύγει μέχρι να βρεις τη σωστή απάντηση.

Πληκτρολόγησε κανονικά στον υπολογιστή σου. Αν δεν έχεις ελληνικό πληκτρολόγιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γράμματα που βρίσκονται κάτω από την άσκηση.
Την εποχή του Λίθου οι άνθρωποι σε ομάδες. κοντά σε ποτάμια κι έτσι να πίνουν νερό. καρπούς που μόνοι τους. Για να μαζέψουν την τροφή τους εργαλεία που από ξύλα και πέτρες. Τα χρησιμοποιώντας οστά και κέρατα ζώων. Με τα εργαλεία αυτά , και . Καμιά φορά με τα εργαλεία, γιατί για ρίζες. Τις ρίζες τις , αν δεν κάτι άλλο να φάνε, ή αλλιώς από αυτές το χρώμα τους και το στις σπηλαιογραφίες που , για να τις κάνουν πιο όμορφες. Το κλίμα τότε πολύ πιο ψυχρό από σήμερα και οι άνθρωποι , γι΄αυτό το σώμα τους με δέρματα ζώων.